Home

Welkom bij Survivalrun Club West-Vlaanderen, sinds meer dan 20 jaar trotse verspreider van het survivalrun-geloof in West-Vlaanderen en ver daarbuiten.

Survivalrun is een van de meest veelzijdige buitensporten, die je in onze contreien kan en zal tegenkomen: survivalrun ontstond toen een aantal atleten het parcours van een slipjacht volgden, hossend door de natuur, springend over beken en omgewaaide bomen, door riviertjes wadend… Wat later kwamen er kunstmatige hindernissen bij om de trektocht door de natuur te verzwaren: vooral touwhindernissen, klimnetten, maar ook krachtproeven, evenwichtsoefeningen, boogschieten, kajak, houthakken enz..

header

Survivalrun is uitgegroeid tot een volwaardige en uiterst complete sport, waarbij de atleten moeten bewijzen wat ze aan snelheid, kracht, uithouding, techniek, weerstand, hindernisintelligentie in huis hebben. U merkt het al: de meeste complete atleet moet winnen. Niet onbelangrijk om weten, is dat een run wel door de natuur gaat, maar op geen enkele manier schade mag aanbrengen aan het doorkruiste gebied.

cropped-DSC_46891.jpg